Wie zijn wij?

Onze website is live!

Voor mama’s door mama’s

Wie zijn wij?

Petit Adventures is zoals de naam al insinueert gericht op de avonturen van jouw kleine parels, ofwel de kids. Wij zijn een gezin met 3 van die parels en hebben in de afgelopen 5 jaar al heel wat ervaring op mogen doen met het ouderschap. Door die jaren heen hebben we natuurlijk veel geleerd van onze eigen mama’s, van onze petits, en van het oh zo grote internet. We willen deze ervaringen en handige tips-en-tricks graag delen met jullie, maar horen ook graag jullie ervaringen.

Wij zijn zelf erg geïntrigeerd door Maria Montessori en haar onderwijsfilosofie. Hierdoor hebben we zelf bij de opvoeding en educatie van onze petits veel invloeden van deze filosofie toegepast. Hierover zullen we in een volgende blogpost meer delen.

Wij streven er naar om een community van mama’s door mama’s op te bouwen waar iedereen zijn ei kwijt kan.

Wat doen wij?

Omdat wij door de jaren heen minimalistischer zijn gaan leven, hebben we veel producten voor de verzorging en het vermaak van onze petits weg gedaan. Denk hierbij aan plastic speelgoed, verzorgingsproducten en een overmaat aan babykleding. Dit zijn veelal producten met een korte levensduur. Voorheen bewaarde onze mama’s hout speelgoed, of een leuk aandenken aan onze petit jaren. Deze werden gekoesterd en stonden jaren lang op zolder. Helaas merkten we dat de zolder elk jaar bij ons voller kwam te staan met items die nauwelijks door de petits gebruikt zijn.

Om die reden zijn we meer gaan letten op duurzaamheid bij het aankopen van nieuwe producten. Hout is simplistisch en vertrouwd en gaat over het algemeen langer mee onder de petits, omdat het meestal uit 1 stuk bestaat. Hout speelgoed kan tegen een stootje 🙂

Hout is duurzaam

We hebben een steeds groter wordende collectie van duurzame, simplistische maar ook super schattige petit tools samengesteld waar onze en jouw petits nog jaren van zullen genieten. Wij zullen deze producten aanbieden in een gepersonaliseerde vorm, zodat jullie zolder op zijn minst geordend is ;).

Bedankt voor het lezen van onze eerste blogpost! We zien je graag terug! Schroom niet om jouw ervaring(en) met ons te delen. Dit kan momenteel in de reacties, maar we zullen onze blog op korte termijn openstellen voor nog meer mama’s. Ben je geïnteresseerd? Let us know via info@petitadventures.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, gebruiken we cookies 🍪🍪🍪. Bij het gebruik van onze site, gaat u hiermee akkoord.